Què està passant amb el mercat de contractes de Salesforce?

3 mins

El mercat de contractes varia segons en quina vertical de l'ecosistema Salesforce treballes....

El mercat de contractes varia segons en quina vertical de l'ecosistema Salesforce treballes. Però en general, els candidats reben menys ofertes de contracte que l'any passat per aquestes dates.

Això genera preguntes entre els contractistes. Què faig ara? Hauria de canviar a una feina fixa? Hauria de mirar opcions remotes en un país diferent? Hauria de deixar de treballar durant uns mesos i dedicar-me només a obtenir certificats? Hauria de acceptar un o dos mesos com les ben merescudes vacances que volia fer l'any passat però mai vaig fer?

 

Primer de tot, cal anar a poc a poc.

 

És cert que moltes empreses no estan passant pel millor moment i l'economia no està en el seu millor moment, però hi ha altres factors que contribueixen als canvis en el mercat. L'acceptació creixent del treball remot ha comportat un augment de la competència per als treballs de contracte de Salesforce. Gràcies al treball remot, la competència pot venir de qualsevol lloc. Especialment de països veïns on les tarifes mitjanes són més baixes.

La xarxa que hauries de construir és el que realment pot ajudar en moments com aquest, així que la xarxa constant és clau. La feina de contracte pot venir de qualsevol lloc, i us sorprendria qui podria estar interessat en els vostres serveis. Mantenir una xarxa constant us mantindrà al capdavant en l'ecosistema i quan la gent comenci a buscar un contractista, us podran trobar fàcilment.

Mantenir-se actiu en el vostre ofici és crucial per superar els temps d'incertesa. Si no sabeu d'on vindrà el vostre pròxim projecte, feu servir el temps lliure per centrar-vos en certificats o projectes personals. Això us manté actius en la vostra feina, significa que encara esteu aprenent i teniu alguna cosa per mostrar. Si econòmicament no podeu estar sense treball, explorar el fix per als pròxims 1-2 anys podria no ser una mala opció. Sí, els diners no seran els mateixos, però ponderar les opcions, especialment si no esteu treballant en un conjunt de habilitats especialitzades, sempre és una bona idea. De mitjana, les persones canvien dins de 2 anys en un treball fix avui en dia de tota manera.

Per tornar al meu tema preferit i per acabar això, ESPECIALITZACIÓ. Sí, hi ha molts contractistes que accepten projectes a la meitat de la seva tarifa normal. No obstant això, també hi ha contractistes que ara guanyen més que mai. Els contractistes de Salesforce estan tret profit de la seva especialització. Malgrat la incertesa global, algunes empreses no es poden permetre aturar els seus projectes. Aquests projectes solen ser extremadament complexos i necessiten especialistes tant en la indústria com en la tecnologia. Postpandèmia o no, molta sort trobant un experimentat Arquitecte Tècnic de Vlocity al mercat sense res a fer. Converteix-te en un expert en indústries que poden sobreviure a condicions econòmiques difícils. D'aquesta manera, elimineu les possibilitats d'estar sense feina.

La feina autònoma ha estat sempre la millor manera perquè els especialistes en TI maximitzin els seus guanys, i això no està a punt de canviar. El que està canviant és com podem fer la nostra feina a nivell global i com es accepta. Això podria fer-ho difícil per a alguns a curt termini, però a llarg termini obrirà oportunitats per a tots.

Si ja esteu treballant com a autònom i esteu considerant la especialització o esteu considerant el mercat de contractes, llegeix el meu recent article. Coneix més sobre la nostra feina a Salesforce o poseu-vos en contacte directament amb mi, estaré encantat de parlar sobre algunes opcions amb vosaltres.