Sobre MA

Fem que les persones inquietes trobin empreses que treballen per crear un futur millor

Unim persones inquietes

Unim persones inquietes que creuen en la tecnologia amb la missió de crear un futur més sostenible, responsable i intel·ligent.

Gràcies al nou enfocament més humà que proposen els nostres consultors especialistes, estem aconseguint que empreses de tot Europa trobin persones inquietes i amb talent.

El col·laborador que proveeix Europa de talent tecnològic

Oferim solucions en la selecció de personal especialitzat en tecnologia i oportunitats laborals per a persones de tot Europa. Per a nosaltres, però, la nostra feina va molt més enllà. També ens preocupem de generar relacions estables, d'ajudar tota mena de negocis (des d'empreses emergents fins a grans multinacionals) a fer evolucionar el seu ecosistema de talent perquè puguin continuar innovant, de fer que els professionals amb talent s'adonin del seu potencial i que els nostres consultors puguin comptar sempre amb nosaltres a l'hora de buscar el següent gran projecte que més se'ls adigui. Aquest és el significat real de tot el que fem.

En els darrers 40 anys, hem creat vincles amb una gran comunitat de clients i candidats de tot Europa i durant més de 15 anys hem treballat amb algunes de les organitzacions internacionals més rellevants.

Creem equips multilingües especialitzats per a cada regió i hi designem consultors especialitzats en tots els ecosistemes tecnològics. A més, els nostres consultors dediquen tot el temps que faci falta a adquirir una bona experiència, i en temps real, en cada mercat de talent mentre continuen oferint sempre la millor solució per a cada cas.

La nostra història


1978

John Bowyer i Louis Alexander funden Montreal Associates

L'aventura va començar la primavera del 1978, quan John Bowyer va decidir deixar la seva carrera professional com a enginyer per arrencar una empresa de selecció de personal. Bowyer va preveure que el sector informàtic acabaria sent molt rellevant en l'àmbit empresarial i va pensar que els negocis necessitarien ajuda a l'hora de seleccionar el millor personal per donar forma als seus sistemes informàtics.

Louis Alexander i John Bowyer es van conèixer durant els seus estudis d'informàtica. Tenien una visió tan similar del sector que el febrer del 1979 Alexander va entrar al negoci com a soci.

En John es va posar a dirigir les vendes i en Louis es va dedicar a l'atenció al client i a les operacions. I així és com va començar l'aventura de Montreal Associates.

1991

MA esdevé un dels primers especialistes del Regne Unit en selecció de personal especialitzat en SAP

A finals de la dècada dels vuitanta, MA ja era una peça clau del sector de selecció de personal informàtic al Regne Unit. SAP s'havia erigit en proveïdor capdavanter en el sector de l'ERP i es va prendre la decisió de crear un departament especialitzat en SAP.

MA va ser una de les primeres agències especialitzades en SAP i no va tardar gaire a demostrar que, a través de la contractació d'experts, s'estava donant forma a un dels equips d'implementació de més èxit del Regne Unit.

1996

MA comença a proveir empreses de tot Europa d'experts en SAP

A MA vam ser pioners en la selecció de personal especialitzat en SAP i vam acabar desenvolupant una de les marques més respectades al Regne Unit. Va ser llavors quan ens vam plantejar la internacionalització.

Com que SAP era el proveïdor de serveis d'ERP més utilitzat d'Europa i com que MA havia format amb molt d'èxit equips de selecció de personal especialitzats en SAP, era lògic que el pas següent fos oferir els nostres serveis de selecció de personal especialitzat en SAP a clients de tot el continent.

Quasi un 80 % dels millors contractistes que treballaven amb MA eren ciutadans de la UE, i el nostre objectiu era trobar-los els millors projectes SAP no només al Regne Unit, sinó a tot Europa.

I així és com els nostres serveis especialitzats en SAP van aterrar al continent.

2000

MA esdevé especialista en ERP a escala global proveint empreses de tot el món d'experts en SAP, Oracle, PeopleSoft i BaaN

Una dècada després d'haver-nos especialitzat en SAP, alguns clients d'MA (sobretot grans consultories a qui havíem ajudat) ens van proposar el repte d'oferir el mateix servei però enfocat a altres ERP.

Vam continuar, doncs, amb PeopleSoft, que era ja força conegut per molts clients del sector de la tecnologia aplicada als recursos humans. I així vam anar-nos expandint, fins a oferir serveis de selecció de personal especialitzat en tots els ERP, com Oracle, JDE, BaaN o PeopleSoft.

2006

Llançament dels serveis de selecció de personal especialitzat en CRM i BI

Un cop cobertes les necessitats de selecció de personal especialitzat en ERP que tenien els nostres clients, ens van tornar a proposar un repte. Ens van demanar si podríem solucionar la seva manca de personal especialitzat en les tecnologies emergents CRM i BI.

Com que sempre hem creat les nostres estratègies empresarials a partir de les col·laboracions amb els clients i dels maldecaps que els sorgeixen a l'hora de seleccionar personal, vam decidir-nos a fer el que ja havíem aconseguit amb els ERP, aquest cop amb CRM i BI.

Ens vam formar i vam aprendre tot el que ens calia saber sobre CRM i BI, i vam crear dos nous equips especialitzats aquell mateix any.

2010

MA comença a proveir les empreses d'experts en desenvolupament i infraestructures

Desenvolupament i infraestructures no era pas una branca que ens fos desconeguda, però fins al 2010 ens havíem centrat principalment en els ERP i tot el que els envolta.

Mentre continuàvem treballant amb els professionals de més talent d'Europa, els contractistes es van sumar als clients i ens van demanar que sortíssim de la nostra zona de confort i que comencéssim a oferir altres serveis.

Vam començar a ajudar clients importants a superar els entrebancs que es trobaven a l'hora de crear les estratègies de selecció de personal especialitzat en desenvolupament i infraestructures. D'aleshores ençà, els nostres equips de desenvolupament i infraestructures han anat creixent any rere any fins a convertir-se en els més nombrosos i apreciats dins de l'empresa.

2012

Llançament dels serveis especialitzats en Microsoft

Com a especialistes en ERP, CRM i BI, sempre havíem posat els ulls damunt de Microsoft dins de l'àmbit de la tecnologia d'empresa. A més, el fet d'haver-nos especialitzat en desenvolupament i infraestructures ens vinculava encara més amb Microsoft.

La seva presència en els nostres mercats havia crescut tant que ens vam decidir a crear una secció enfocada a la selecció de personal especialitzat en MS Dynamics i MS SharePoint.

2013

Es crea la divisió de selecció de personal permanent

Un dels nostres lemes ha estat sempre «un client de per vida». Per a nosaltres no és una filosofia, sinó una actitud en els negocis.

Després d'haver treballat amb consultories i clients directes rellevants durant més de 20 anys, vam veure que alguns dels nostres contractistes tiraven enrere en les seves carreres professionals cap a feines permanents amb l'objectiu d'iniciar una carrera enfocada al lideratge.

Fins aleshores, havíem ofert els nostres serveis permanents de selecció de personal ad hoc, però vam creure que seria una bona idea oferir-ho a totes les empreses que volien contractar professionals especialitzats. Vam acceptar el nou repte d'oferir serveis permanents de selecció de personal especialitzat en SAP i Microsoft, i per això vam crear equips especialitzats.

2015

MA comença a oferir serveis de selecció de personal especialitzat en ciberseguretat i dades massives

Fa més d'una dècada que MA aposta clarament per tecnologies d'empresa noves i emergents. Des del 2013 també hem desenvolupat la nostra estratègia i el nostre estil en els processos permanents de selecció de personal.

La ciberseguretat i les dades massives no són noves tecnologies, però suposen un repte per a les organitzacions capdavanteres del sector informàtic. Així que, de nou, vam decidir ajudar els nostres clients creant equips especialitzats en cada camp.

2016

Obrim l'oficina de Frankfurt

MA havia estat treballant en el mercat alemany des de Londres durant quasi una dècada. El 2015 vam decidir que ens havíem de dirigir al mercat alemany no només des de les nostres oficines principals, sinó també des d'un clúster a Alemanya mateix, des d'on poguéssim tenir un contacte més estret amb els nostres clients i candidats.

A la primavera del 2016, vam crear Montreal Associates GmbH i vam obrir la nostra primera oficina continental, a Frankfurt.

2017

Obrim l'oficina de Barcelona

L'octubre del 2017, vam obrir la tercera oficina d'MA, aquest cop a Barcelona.

Vam decidir-nos per Barcelona perquè s'hi facilita la creació d'empreses tecnològiques i es considera una de les millors ciutats tecnològiques d'Europa. Barcelona, amfitriona del Mobile World Congress, ha demostrat ser un bon caldo de cultiu per a les empreses tecnològiques emergents.

Anthony Blomet, el nostre director de vendes, es va traslladar a Barcelona a finals del 2017 per ajudar a arrencar l'oficina.

Els nostres administradors

Anthony Blomet
Managing Director - Barcelona
Mostra el perfil
David Thuillier
Managing Director
Mostra el perfil
Justine Duclos
Delivery Team Leader
Mostra el perfil
Philip Moore-Williams
Group Finance Director
Mostra el perfil

Compromesos a aportar el nostre granet de sorra

A MA ens prenem el nostre objectiu social molt seriosament. Al cap i a la fi, és part del que ens fa humans. Estem compromesos a generar un impacte positiu en les comunitats en què treballem i en el món en general, sigui a través de la nostra política ètica quan treballem amb els proveïdors, del reciclatge o dels nostres programes de voluntariat.

Col·laborem amb el programa Spear de Resurgo per oferir pràctiques remunerades a MA a joves sense feina. A través dels nostres programes de voluntariat amb Quiero Trabajo (Barcelona) i Benefacto (Londres), oferim l'ajuda que tant necessiten les petites entitats locals de beneficència en la tasca que fan a les seves ciutats.

Premis