Per què és important el Mes de la Història LGBT?

2 mins

  Febrer és el Mes de la Història LGBT al Regne Unit (el Mes de la Història Afroamerica...

 

Febrer és el Mes de la Història LGBT al Regne Unit (el Mes de la Història Afroamericana, com recordaràs, és a octubre al Regne Unit i a febrer als Estats Units). Coincideix amb l'abolició de la Secció 28 el 2003 (la llei que prohibia la promoció o publicació de materials considerats promocionals de l'homosexualitat a les escoles i per part de les autoritats locals) i es va reconèixer per primera vegada al Regne Unit el 2005.

El Mes de la Història LGBT té com a objectiu augmentar la consciència i combatre els prejudicis envers la comunitat LGBT, celebrant els seus èxits i la seva diversitat i fent-la més visible.

El Mes de la Història LGBT té tres lemes: 'Reclamant el nostre passat. Celebrant el nostre present. Creant el nostre futur.'

 

Per què és important el Mes de la Història LGBT?

El Mes de la Història LGBT és important per diverses raons, n'enumerem només tres:

 

Recordar aquells sense drets

Encara hi ha 73 jurisdiccions al món que criminalitzen "activitat sexual del mateix sexe, privada i consentida", segons Human Dignity Trust. El 20, segons el grup Transrespect, van ser assassinades 331 persones trans i de gènere divers.

 

Descobrir les històries ocultes que mai ens van ensenyar

Les identitats LGBTQ+ han existit tant com els humans, però els llibres d'història tendeixen a menysprear, ignorar completament o esborrar deliberadament l'existència i les contribucions de les persones LGBTQ+.

 

Per permetre als nens LGBTQ+ veure's reflectits a la seva història 

Què passa amb els nens quan la seva pròpia identitat no els hi és reflectida? Llegim històries com a nens basades en mites, paràboles i històries per inspirar-nos a assolir sovint malgrat la identitat d'un personatge. Veure persones amb les quals t'identifiques no només existir a la història, sinó assolir i conquerir fites enormes afecta el que una persona sent que pot assolir ella mateixa.

 

Aquí tens alguns articles que potser voldràs llegir si estàs interessat a saber-ne més sobre el Mes de la Història LGBT o les persones LGBT al llarg de la història:

  1. https://www.attitude.co.uk/article/29-lgbtq-figures-from-history-you-need-to-know-about/22
  2. https://www.standard.co.uk/culture/tvfilm/it-s-a-sin-paul-flynn-aids-es-magazine-b900341.html
  3. https://www.english-heritage.org.uk/learn/histories/lgbtq-history/

 

A MA valoritzem i donem prioritat a la solidaritat i igualtat per a totes les persones i ens sentim orgullosos de formar part d'aquells que donen suport a aquest important mes educatiu, ajudant a augmentar la visibilitat de les persones LGBT+, les seves experiències i la seva història.