Per què el 75% de les empreses s'enfronten a reptes en la contractació?

2 mins

En les discussions d'avui, hi ha un debat persistent sobre el desafiament que moltes emp...

By

En les discussions d'avui, hi ha un debat persistent sobre el desafiament que moltes empreses experimenten per trobar el talent adequat. Sorgeix la pregunta inevitable: és realment escàs el talent, o els nostres criteris de cerca són massa específics?

D'una banda, les empreses destaquen la manca de professionals amb habilitats tècniques específiques, la qual cosa contribueix a les vacants de treball i dificulta el desenvolupament empresarial. No obstant això, val la pena qüestionar si aquesta escassetat és genuïna o si es deu a criteris de selecció que podrien estar massa centrats en un conjunt particular d'habilitats o experiències.

És clau considerar si les nostres expectatives són realistes i si estem disposats a invertir en el desenvolupament i la formació de talent prometedor. Els avenços tecnològics i les demandes del mercat en evolució requereixen adaptabilitat i aprenentatge continu, i potser la inflexibilitat en els requisits impedeix descobrir individus amb potencial valuós.

A més a més, la recerca del candidat perfecte pot conduir al rebuig del talent divers o perfils menys convencionals que podrien aportar perspectives noves i solucions innovadores. La diversitat en experiències i habilitats podria ser la clau per abordar de manera creativa els reptes empresarials.

En conclusió, tot i que l'adquisició de talent és indubtablement un desafiament, és essencial qüestionar les nostres expectatives i estar oberts a reconèixer i fomentar el potencial en formes diverses. Invertir en el desenvolupament del talent i abraçar perfils menys convencionals podria ser la resposta per superar l'aparent escassetat i construir equips sòlids i diversos que impulsen l'èxit a llarg termini de les empreses.