Ottenere un ruolo SAP: consigli su curriculum, ricerca di lavoro e colloquio

4 min

SAP ha estat present durant dècades i és un mercat molt ben remunerat, per tant, un dels més...

SAP ha estat present durant dècades i és un mercat molt ben remunerat, per tant, un dels més competitius al món de la informàtica. Els clients estan sempre a la recerca de consultors tècnics i funcionals qualificats, i la competència entre els candidats és ferotge.

Tenint això en compte i independentment de la teva experiència en SAP, és important avui més que mai destacar en aquest mercat saturat. A continuació, es mostren alguns consells per ajudar-te a aconseguir aquell paper SAP que fa temps que vols, dividits en tres passos: el currículum, la cerca de feina i la entrevista.

1. Currículum Vitae

Obra mestra de la recerca de feina, el currículum vitae és una peça que no es pot negligir, especialment per a un paper tècnic. Per als currículums SAP, l'exactitud i la rellevància són claus.

Fes que l'aspecte compti

Pensa en el reclutador que llegirà el teu currículum després de potencialment haver llegit desenes abans del teu. La primera impressió és important!

Utilitza tipografies i colors professionals. Optimitza la distribució i l'espai fent que el contingut del teu currículum sigui digerible pel lector; cada paraula que utilitzis compta i ha de servir un propòsit, així que sigues directe al gra.

Estructura i Detalls

Tant si tries un currículum cronològic, enfocat en les habilitats o una barreja de tots dos, assegura't sempre de començar amb un títol de treball clar que descrigui el que fas/a què et postules, seguit d'un resum de perfil concís.

Sigues tan precís com sigui possible, però roman rellevant: centra't en els mòduls en què tens més experiència, proporciona detalls sobre el tipus de projecte, l'escala, la grandària del teu equip, etc... assegura't de proporcionar fets mesurables i exemples concrets basats en accions.

Atenció també a la confidencialitat. Tan orgullós com puguis estar de haver treballat en un projecte de gran envergadura per a un client important, alguns projectes no es poden comunicar, així que assegura't de respectar-ho per evitar problemes futurs.

Adapta el teu currículum al paper al qual t'estàs postulant i assegura't que estigui actualitzat!

Destaca i desenvolupa les experiències i mòduls rellevants.

Proporciona un parell de referències i assegura't que el teu currículum estigui sempre actualitzat! Com ja s'ha mencionat, la competència és ferotge, així que una aplicació actualitzada, rellevant i recolzada t'ajudarà a destacar i superar aquest primer cribratge fet pels reclutadors.

I últim però no menys important, fes que algú revisi el teu currículum i assegura't que estigui ben redactat!

2. Recerca de Feina

Xarxa

Un proverb africà diu: "Si vols anar ràpid, ves sol. Si vols anar lluny, ves acompanyat". La xarxa pot ser una mica incòmoda, però la inversió de temps i energia val la pena. Més enllà d'obtenir i compartir coneixements o crear noves connexions, és un context perfecte per crear oportunitats. I la xarxa no significa necessàriament només assistir a esdeveniments especialitzats en sales plenes d'estrangers (encara que això sigui bo), també es pot fer en línia unint-se i participant a comunitats SAP en línia o, un mètode senzill però eficaç, mantenir el contacte amb antics companys i gestors (que, a més, et coneixeran millor i coneixeran millor les teves capacitats, i poden ser els teus millors defensors per a una oportunitat que sentin parlar).

LinkedIn

LinkedIn s'ha convertit, amb el temps, en una eina indispensable per als professionals, independentment de la seva especialitat. Els reclutadors són molt actius i l'utilitzaran diàriament per posar-se en contacte amb els talents SAP i difondre les darreres ofertes de treball. Al igual que el teu currículum, assegura't que el teu perfil estigui regularment actualitzat amb una descripció completa de les teves experiències per augmentar les teves possibilitats de sortir en les cerques.

Col·labora amb una empresa de reclutament SAP

La recerca de feina pot ser particularment consumidora de temps, el que ho fa encara més difícil si ja estàs treballant. Optar per col·laborar amb una empresa de selecció de personal com MA et permetrà estalviar temps a la recerca de feina i/o reduir el teu temps "entre encàrrecs". A més, tindràs accés a oportunitats de treball que no estaran necessàriament disponibles a través dels taulers de treball tradicionals o que estaran actives per un període molt curt. I finalment, estaràs en contacte amb reclutadors especialitzats en SAP que treballaran en el mercat geogràfic del teu interès.

3. Entrevista

En el món d'avui, ja sigui en posicions temporals o permanents, cada vegada més els clients busquen no només un conjunt d'habilitats, sinó també una persona que s'adapti humanament i culturalment a l'equip. Així que, tot i que és evidentment important conèixer-te a tu mateix i què ets tècnicament capaç de fer, mostrar interès també per l'empresa en sí et farà destacar.

Fes una mica de recerca i estudi

Sobre la feina: repassa tots els detalls i determina com pots tenir èxit en els diferents requisits, ja que probablement serà la base de les preguntes de la entrevista

Sobre l'empresa: coneix la seva història, la seva activitat, els seus valors, els seus competidors, etc.